Μαρία Κορακά | Καμιά φορά απλά έρχεται η ώρα που τα πράγματα πρέπει να λάβουν ένα τέλος.
29901
post-template-default,single,single-post,postid-29901,single-format-standard,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Καμιά φορά απλά έρχεται η ώρα που τα πράγματα πρέπει να λάβουν ένα τέλος.

Καμιά φορά απλά έρχεται η ώρα που τα πράγματα πρέπει να λάβουν ένα τέλος.

Ήρθε η ώρα να κλείσουμε κεφάλαια

Καμιά φορά χρειάζεται να κλείσουμε μια πόρτα σε όλα αυτά που δε μας εξυπηρετούν πια προκειμένου να αφήσουμε να μπούνε νέα πράγματα στη ζωή μας.

Καμιά φορά χρειάζεται να είμαστε αρκετά θαρραλέοι και να πούμε «Όχι».

Καμιά φορά χρειάζεται  να καταλαβαίνουμε τι δεν είναι καλό για εμάς, όχι επειδή είμαστε αγνώμονες αλλά επειδή ξέρουμε ότι εξυπηρετήθηκε ένας σκοπός και τώρα πια αξίζουμε περισσότερα.

Καμιά φορά απλά έρχεται η ώρα που τα πράγματα πρέπει να λάβουν ένα τέλος.

Οι αλλαγές μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικές και πολλές φορές μπορεί να αναρωτιόμαστε και να αναλύουμε κάρμα και πεπρωμένο, θέλοντας να ανακαλύψουμε αν όλα γίνονται για κάποιο σκοπό και έχουμε κολλήσει εδώ που έχουμε κολλήσει.

Είναι η σωστή στιγμή να αλλάξουμε τα πράγματα ή έχουμε ακόμη κάποιο κάρμα που χρειάζεται να εκπληρώσουμε;

Είναι σωστό να πάμε παρακάτω ή να παραμείνουμε εδώ που είμαστε ακόμη κι αν υποφέρουμε;

Ίσως κι εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο αυτήν την στιγμή να παιδεύεσαι να πάρεις  μιαν απόφαση για το τι πρέπει να κάνεις ώστε να αλλάξεις τη ζωή σου.

Μόνο ένας άνθρωπος υπάρχει που ξέρει την απάντηση. Εσύ. Μόνο εσύ ξέρεις.

Μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις εκείνη την ερώτηση που σε βασανίζει τις νύχτες και δε σε αφήνει να κοιμηθείς. Όχι όμως αναλύοντας τις καταστάσεις, αλλά νιώθοντας.

Πώς σε κάνει να αισθάνεσαι;

Πώς θα ήθελες να αισθάνεσαι;

Πώς θα αισθάνεσαι σε έναν χρόνο από τώρα αν παραμείνεις σε αυτήν την κατάσταση;

Όλοι μπορούμε να μάθουμε να ακούμε και να εμπιστευόμαστε την εσωτερική μας σοφία, το εσωτερικό μας σύστημα καθοδήγησης.

Εκείνον τον ψίθυρο. Εκείνη την περίεργη αίσθηση  στο στομάχι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, αλλά τη νιώθουμε σωστή.

Η διαίσθησή μας είναι ένα δυνατό εργαλείο που μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές την αγνοούμε.

Λέμε στον εαυτό μας ότι χρωστάμε χάρη σε κάποιον ή ότι χρειάζεται να βοηθήσουμε κάποιον ακόμη κι αν η ευθύνη για τη ζωή του δεν είναι δική μας υπόθεση.

Αλλά όσο πιο πολύ μένουμε σε αυτό που δεν το αισθανόμαστε σωστό ή που δεν λειτουργεί πια, τόσο περισσότερο μπλοκάρουμε το εσωτερικό μας σύστημα καθοδήγησης και παραμένουμε κολλημένοι στο ίδιο σημείο.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να κοιτάξουμε για κάποια σημάδια ή να ρωτήσουμε κάποιον πιο σοφό από τη διαίσθησή μας επειδή ίσως αυτός να είναι πιο πολύ συνδεδεμένος με το Θεό, το Σύμπαν ή μια ανώτερη δύναμη από ότι είμαστε εμείς.

Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα μας, και πολλές φορές θα χρειαστεί να κάνουμε λάθη μέχρι να μάθουμε.

Θα τρομάξουμε κάποιες φορές επειδή θα πάρουμε κάποια δύσκολη απόφαση; Ναι, ίσως.

Όμως θα είναι δική μας απόφαση.

Καλύτερα να πέσουμε και να σηκωθούμε εκατό φορές επειδή προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τις καταστάσεις στη ζωή μας, παρά να μένουμε κολλημένοι και παγιδευμένοι από φόβο μήπως κάποιος πει ή αισθανθεί κάτι αρνητικό για εμάς ή από φόβο μήπως δεν τα καταφέρουμε όπως επιθυμούμε.

«Μια ζωή που ξοδεύεται σε λάθη είναι πιο έντιμη αλλά και πιο χρήσιμη από μια ζωή που ξοδεύεται στο τίποτα», όπως είπε και ο G.B.Shaw και εγώ θα συμπληρώσω: «o καθένας μας έχει δύο ημερομηνίες.

Μια που ήρθε στον κόσμο και μια που θα φύγει. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο υπάρχει μια μικρή παύλα. Ας κάνουμε αυτήν την μικρή παύλα όσο πιο όμορφη και θαυμαστή μπορούμε. Ακόμη κι αν χρειαστεί να αλλάξουμε πολλά κεφάλαια».

 

 

 

 

~~{}~~

~~{}~~

omorfizoi.gr
Μαρία Κορακά 
Ψυχολόγος – ΨυχοΘεραπεύτρια | Κοινωνική Λειτουργός | Θεραπεύτρια Ζευγαριού & Οικογένειας
Έκφραση Ψυχής – Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας για Ενήλικες & Εφήβους
Ηρώων Πολυτεχνείου 88, (Τερψιθέα) – Πάτρα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6974 349 109