Μαρία Κορακά | Δεοντολογία
16456
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16456,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Δεοντολογία

Διασφάλιση των ατόμων που ζητούν ψυχολογική στήριξη

Δεν είναι αρκετή η καλοπροαίρετη πρόθεση βοήθειας προς το συνάνθρωπο για να είναι κάποιος καλός θεραπευτής. Είναι βασικό να υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο να καθορίζει τη θεραπευτική σχέση και την εργασία που επιτελείται.

Σε ένα χώρο ο οποίος χαρακτηρίζεται από μια πληθώρα θεωρητικών κατευθύνσεων (ψυχαναλυτική, συστημική, γνωστικοσυμπεριφορική κ.λπ.) και μεθόδων (ατομική θεραπεία, ομαδική θεραπεία, θεραπεία ζεύγους ή στην οικογένεια), είναι σημαντικό να υπάρχουν κανόνες, οι οποίοι αφενός να προασπίζουν τα δικαιώματα του πελάτη που αναζητά βοήθεια και αφετέρου να κατοχυρώνουν την αξιοπιστία του επαγγέλματος. Κατά την άσκηση του κλινικού έργου, συχνά αναδύονται ηθικά διλήμματα, τα οποία άλλοτε είναι απλά στην επίλυσή τους και άλλοτε είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα.

Η δική μου πρακτική υπόκειται στους κανόνες
που ορίζουν οι κώδικες δεοντολογίας των εταιρειών, συλλόγων, οργανισμών που ανήκω
ή με έχουν πιστοποιήσει.

Παρακάτω, μπορείτε να συνδεθείτε με τις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους και να ενημερωθείτε για τους κώδικές τους.