Μαρία Κορακά | Όλα όσα ψάχνεις είναι εκεί και περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Έχεις τη δύναμη να κάνεις τα πάντα!
30646
post-template-default,single,single-post,postid-30646,single-format-standard,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Όλα όσα ψάχνεις είναι εκεί και περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Έχεις τη δύναμη να κάνεις τα πάντα!

Όλα όσα ψάχνεις είναι εκεί και περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Έχεις τη δύναμη να κάνεις τα πάντα!

 

Όπου κι αν γυρίσω το κεφάλι μου βλέπω ανθρώπους ταλαιπωρημένους, με σκυμμένο το κεφάλι, χαμένους στον μικρόκοσμο τους, χωρίς όρεξη για τίποτα, χωρίς την παραμικρή διάθεση για ζωή.

Τους ρωτάς τι έχουν και σου απαντούν δεν έχουν τίποτα. Στα μάτια τους, στο βλέμμα τους, στο περπάτημά τους όμως φαίνεται η απόγνωση.

Δύσκολες οι εποχές που ζούμε, θέλουν ανθρώπους με γερή καρδιά, με δυνατή ψυχή, με δυνατό νου για να βγουν νικητές στη ζωή.

Πόσοι σεβάστηκαν όμως τον εαυτό τους; Πόσοι πάλεψαν για να αλλάξουν την καθημερινότητα τους, να αλλάξουν τη ζωή τους, να εξελιχθούν; Οι περισσότεροι επαναπαύονται στο μέτριο, άλλοι στο τίποτα, σε αυτό που έχουν τώρα δηλαδή.

Στη ζωή ό,τι δίνεις παίρνεις και ό,τι σπέρνεις θερίζεις. Νομίζεις ότι ξαπλωμένος στον καναπέ σου όλη μέρα, κοιτάζοντας την τηλεόραση, το κινητό σου, την άδεια γωνία του σπιτιού, μπορείς να αλλάξεις την καθημερινότητα σου;

Νομίζεις πως αν αντιμετωπίζεις τα πάντα με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς θάρρος και αντίδραση, μπορείς να εξελιχθείς;

Νομίζεις πως αν δε σέβεσαι την ύπαρξή σου, την προσωπικότητά σου, τον εαυτό σου, η ζωή θα σου χαρίσει απλόχερα αυτά που δεν έκανες ποτέ για να αποκτήσεις;

Αν δε βοηθήσεις εσύ τον εαυτό σου, περιμένεις από κάποιον άλλον να έρθει και να σε βοηθήσει; Αν το νομίζεις αυτό τότε έχεις χάσει το παιχνίδι πριν καν το παίξεις.

Πρέπει κάποιος να σε ταρακουνήσει, να σου ανοίξει τα μάτια, να σε κάνει να αναρωτηθείς γιατί μένεις στάσιμος. Ας είναι εφαλτήριο αυτό το κείμενο για να κάνεις κάτι επιτέλους για τον εαυτό σου.

Όλα βρίσκονται μέσα στο κεφάλι σου, στο μυαλό σου. Ο εαυτός σου σου δίνει τη δύναμη, ο ίδιος σου ο εαυτός την αφαιρεί.

Βγες έξω, περπάτησε, γνώρισε ανθρώπους, δες μέρη, κοίταξε τα αστέρια, άκουσε την φύση, δες πως κινείται η ζωή, κάνε πράγματα που σε εκφράζουν, που σου δίνουν ενέργεια, προσπάθησε να αλλάξεις αυτή την καταραμένη μιζέρια που έχεις βυθιστεί εδώ και καιρό.

Όλα όσα ψάχνεις είναι εκεί και περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Έχεις τη δύναμη να κάνεις τα πάντα, είσαι γεννημένος για να αντέχεις, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Δημιούργησε αυτά που σκέφτεσαι και πίστεψέ με, η ζωή θα σε βοηθήσει κι αυτή.

Άδειασε το κεφάλι σου, κλείσε τα μάτια σου, πάρε μερικές βαθιές ανάσες και ξεκινά, ξεκίνα να ζεις. Η ευτυχία σε περιμένει.

 

 

 

 

~~{}~~

~~{}~~

Ν.Σ./awakengr.com

Μαρία Κορακά 
Ψυχολόγος – ΨυχοΘεραπεύτρια | Κοινωνική Λειτουργός | Θεραπεύτρια Ζευγαριού & Οικογένειας
Έκφραση Ψυχής – Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας για Ενήλικες & Εφήβους
Ηρώων Πολυτεχνείου 88, (Τερψιθέα) – Πάτρα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6974 349 109