Ότι δεν σε σέβεται, δεν σου αξίζει … προχώρησε παρακάτω …

Ότι δεν σε σέβεται, δεν σου αξίζει … προχώρησε παρακάτω …

Μια υγιής ερωτική σχέση για να ευδοκιμήσει χρειάζεται προσπάθεια και από τις δυο πλευρές. Βασικό συστατικό για να μπορέσει να εξελιχθεί μια σχέση και να διαρκέσει είναι ο σεβασμός. Αν δεν υπάρχει από την αρχή ή χαθεί στην πορεία, το τέλος της σχέσης δεν θα αργήσει να έρθει. Πώς ορίζεται όμως η λέξη σεβασμός ανάμεσα σε δυο ερωτευμένους ανθρώπους;

Ο περιορισμός της ελευθερίας ο οποίος μεταφράζεται ως ζήλια είναι ένα δείγμα ότι ο σύντροφός σου δεν σε σέβεται. Η ζήλια είναι φυσικό να υπάρχει αλλά σε λογικά πλαίσια και μικρές δόσεις, απαραίτητες για να αισθάνονται οι σύντροφοι ποθητοί από το ταίρι τους.

Όταν όμως η ζήλια φτάσει σε ακραίες καταστάσεις, όπως ο περιορισμός της ελευθερίας, η καχυποψία που ενισχύει τα σενάρια περί απιστίας καταλήγοντας σε προσβολές και λέξεις χυδαίες, ξυλοδαρμούς, είναι μη φυσιολογική. Ο άνθρωπος που αγαπά δεν προσπαθεί να φυλακίσει τον σύντροφό του αλλά επιδιώκει να είναι ευτυχισμένος. Εκτός αυτού, αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ δυο ανθρώπων δεν υπάρχει λόγος να είναι μαζί.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό ότι ο σύντροφος σου δεν σε σέβεται είναι πως σε υποτιμάει συνεχώς και δεν πιστεύει στις δυνατότητές σου. Να είσαι με τον άνθρωπο τον οποίο θαυμάζεις αλλά και σε θαυμάζει. Να νιώθεις υπερήφανος ότι τον συστήνεις και εκείνος το ίδιο για σένα.

Σκέφτεται μονάχα τον εαυτό του; Πράττει με βάση τις δικές του ανάγκες; Φέρεται αγενέστατα στην οικογένεια και τους φίλους σου; Μερικά ακόμη χαρακτηριστικά που πρέπει να σου κρούσουν τον κώδωνα της έλλειψης σεβασμού του αγαπημένου σου.

Συνήθως τα άτομα που διακατέχονται από έλλειψη σεβασμού είναι χειριστικά. Ξέρουν πώς να πείσουν το ταίρι τους να αλλάξει γνώμη και να τους δώσει ακόμη μια ευκαιρία. Η αλλαγή όμως αυτή δεν πρόκειται να έρθει ποτέ. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν όσες ευκαιρίες κι αν τους δώσετε. Για ποιον λόγο όμως να μπείτε στην διαδικασία να δώσετε έστω και μια ευκαιρία;

Γιατί να μένετε σε σχέσεις στις οποίες αναλώνεστε; Δημιουργούμε έναν ερωτικό δεσμό για να είμαστε χαρούμενοι και όχι προβληματισμένοι και στεναχωρημένοι. Την επόμενη φορά που θα συναντήσεις το υποψήφιο ταίρι σου να θυμάσαι πως ότι δεν σε σέβεται, δεν σου αξίζει και προχώρησε παρακάτω χωρίς να χρονοτριβείς με καταστάσεις δυσάρεστες οι οποίες θα έχουν αντίκτυπο στο μέλλον σου.

 

 

 

 

 

 

 

&&&

&&&

enallaktikidrasi.com/ maria arfara

Ψυχολόγος – ΨυχοΘεραπεύτρια | Κοινωνική Λειτουργός | Θεραπεύτρια Ζευγαριού & Οικογένειας
Έκφραση Ψυχής – Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας για Ενήλικες & Εφήβους
Βουραϊκού 2 (Πελεκανέικα) – Πάτρα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6974 349 109