Αισθάνεσαι Πλήρης Όταν Σε Αγαπούν | Συμβουλευτική & ΨυχοΘεραπεία | Μαρία Κορακά

Αισθάνεσαι Πλήρης Όταν Σε Αγαπούν | Συμβουλευτική & ΨυχοΘεραπεία | Μαρία Κορακά

Να σου πω πως είναι να σε αγαπούν γιατί νομίζω το έχεις ξεχάσει επιτρέποντας σε ανθρώπους να σε πληγώνουν, να σε μειώνουν, να σε κάνουν να χάνεις τον εαυτό σου προσπαθώντας να ικανοποιήσουν το εγώ τους.

Όταν σε αγαπούν, τα πάντα γύρω σου δείχνουν πιο όμορφα. Όχι, δεν ζεις στο συννεφάκι σου, απλά η αγάπη τους σε στηρίζει, σε ανεβάζει, σου δίνει ώθηση να γίνεσαι καλύτερος γιατί μαζί τους δημιουργείς καλύτερες μέρες.

Αισθάνεσαι πλήρης όταν σε αγαπούν, τόσο γεμάτος που το σκορπάς και στους γύρω σου. Ακόμη κι αν αισθάνεσαι πώς δεν αξίζεις τέτοια αγάπη, ο άνθρωπος που σ αγαπάει ειλικρινά βλέπει σε σένα τα πάντα και τονίζει τα καλά σου.

Ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου και σε αγαπάει αληθινά, δεν προσπαθεί να σε αλλάξει. Γιατί αγαπά τα πάντα που σε αφορούν. Αγκαλιάζει τις πληγές σου και τις επουλώνει με τον τρόπο του χωρίς να ανατρέχει στο παρελθόν, χωρίς να ζητά περιττές εξηγήσεις.

Ο άνθρωπος που σε αγαπά, βλέπει μέσα στα μάτια σου την ψυχή σου. Νοιάζεται για όλα όσα σε αφορούν. Σε παίρνει τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της μέρας για να σου θυμίσει πως είναι εδώ για σένα, να σου πει ένα απλό σε σκέφτηκα, ήθελα να δω τι κάνεις. Ακούει τις σιωπές σου και αυτό είναι τόσο μοναδικό σε έναν κόσμο που έμαθε να βλέπει μόνο ότι φωνάζει δυνατά.

Σε αφήνει να έχεις το χώρο σου, σου δίνει το χρόνο σου. 

Σε σέβεται απόλυτα για αυτό που είσαι.

Ο άνθρωπος που σε αγαπά, αισθάνεται τόσο περήφανος όταν βρίσκεται δίπλα σου και σου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Θέλει να μάθει από σένα. Επιδιώκει να γίνεται καλύτερος μέσα από σένα.

Ο άνθρωπος που αγαπά σου ανεβάζει τα στανταρτς όχι για να σε μειώσει, αλλά γιατί θέλει να απολαμβάνεις μόνο τα καλύτερα.

Ο άνθρωπος που σε αγαπά πραγματικά, δεν θέλει να σε πληγώσει. Πες το εγωισμό, αλλά γνωρίζει πως αν σε πληγώσει, θα πληγωθεί ο ίδιος διπλά. Και τρέμει στην ιδέα να σε χάσει.

Ο άνθρωπος που σε αγαπά εκτιμά τις ανάγκες σου, ακούει τα θέλω σου και δεν προσπαθεί να σε καλουπώσει. Σε αγαπά για αυτό ακριβώς που είσαι. Όχι αυτό που είδε σε σένα. Αλλά για αυτό που γίνεται και ο ίδιος μέσα από σένα.

Dolce.com.cy/Raymond Peynet

Μαρία Κορακά
Ψυχολόγος – ΨυχοΘεραπεύτρια | Κοινωνική Λειτουργός | Θεραπεύτρια Ζευγαριού & Οικογένειας
Ιδρύτρια Έκφραση Ψυχής – Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας για Ενήλικες & Εφήβους
Βουραϊκού 2 (Πελεκανέικα) – Πάτρα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6974 349 109