Γιατί Η Μεγάλη Σας Αδερφή Είναι Ο Πιο Σημαντικός Άνθρωπος Στη Ζωή Σας | Συμβουλευτική & ΨυχοΘεραπεία | Μαρία Κορακά

Γιατί Η Μεγάλη Σας Αδερφή Είναι Ο Πιο Σημαντικός Άνθρωπος Στη Ζωή Σας | Συμβουλευτική & ΨυχοΘεραπεία | Μαρία Κορακά

Είναι εκπληκτικό αν σκεφτείτε ότι μια μεγάλη αδερφή μπορεί είναι η καλύτερή σας φίλη, η μεγαλύτερη σε ηλικία παρέα σας, ο καλύτερος κριτής ή η καλύτερη υπερασπίστριά σας.

Πράγματι, μια μεγάλη αδερφή μπορεί να σας τρελάνει, αλλά παράλληλα να σας κάνει χαρούμενους, όσο δεν θα φανταζόσασταν ποτέ.

Αλλά πάνω απ’ όλα, η αγάπη της μεγάλης αδερφής είναι το πιο ξεχωριστό και όμορφο πράγμα από όλα τα άλλα συναισθήματα, ακόμα και αν εκείνη δεν το παραδέχεται.

Γιατί η μεγάλη σας αδερφή είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σας

1. Αφοσίωση

Οι μεγάλες αδερφές ήταν μπροστά όταν κάνατε τα πρώτα σας βήματα, όταν πήγατε την πρώτη μέρα στο σχολείο, στους πρώτους σας απαίσιους χωρισμούς και σε διάφορες μεταβατικές περιόδους της ζωής σας. Είναι αδύνατο να μη νιώθετε μια ιδιαίτερη αίσθηση αφοσίωσης μεταξύ σας, όταν γνωρίζεστε τόσο μα τόσο καλά.

2. Μοιράζεστε τόσα πράγματα

Αν και οι μεγάλες αδερφές μπορεί να γκρινιάζουν, ειδικά όταν οι μικρές αδερφές τους παίρνουν τα ρούχα και τα πράγματα, στην πραγματικότητα τους αρέσει αυτή η ιδιαίτερη μορφή δεσίματος που έχουν.

3. Ίδιοι γονείς

Συνήθως, κανένας άλλος δεν θα καταλάβει καλύτερα τις διαφωνίες με τους γονείς σας από τη μεγαλύτερή σας αδερφή, αφού μάλλον έχει ήδη περάσει τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα. Οι μεγάλες αδερφές δίνουν χρήσιμες συμβουλές, μα κυρίως στρατηγικές για το πώς να καταφέρετε να συμβιώσετε με τους γονείς σας στο ίδιο σπίτι.

4. Οικειότητα

Κυκλοφορούμε μέσα στο σπίτι ντυμένοι όπως θέλουμε, διακόπτουμε ο ένας τον άλλο σε επείγουσες καταστάσεις ή ρωτάμε κάτι εξαιρετικά προσωπικό και μερικές φορές διατυπώνουμε τις πιο περίεργες ερωτήσεις χωρίς ντροπές. Δεν υπάρχουν πολλά όρια μεταξύ μας.

5. Συμβουλές

Όταν είμαστε σε νεαρή ηλικία βαριόμαστε να ακούμε τα κηρύγματα και τις συμβουλές των μεγάλων, αλλά οι μεγάλες αδερφές είναι κάτι διαφορετικό. Τις θαυμάζουμε και τις ακούμε με προσοχή. Είναι πιο πιθανό λοιπόν να πάρουμε το καλό παράδειγμα από αυτές.

6. Ωμή ειλικρίνεια

Ορισμένες φορές ακόμα και οι καλύτεροι φίλοι θα είναι ανειλικρινείς, για να μη μας πληγώσουν ή να μην σας κάνουν να ντραπούμε. Οι μεγάλες αδερφές όμως δεν έχουν κανένα τέτοιο πρόβλημα και αυτό αποδεικνύεται σωτήριο.

7. Μια ανοιχτή αγκαλιά

Όπως ήδη αναφέραμε, αν ο μικρός αδερφός ή η μικρή αδερφή χρειάζεται να μιλήσει, να αποφορτιστεί ή να απελευθερωθεί από κάτι που βαραίνει, η μεγάλη αδερφή θα είναι πάντα διαθέσιμη, για να μας δεχτεί στην αγκαλιά της και να μας στηρίξει, αν χρειαστεί.

8. Γνώση του χαρακτήρα

Οι μεγάλες αδερφές γνωρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τα μικρότερα αδέρφια από όλους τους άλλους και αυτό είναι πολύ σημαντικό, όταν εκείνες μας λένε ότι είμαστε ικανοί να καταφέρουμε πραγματικά κάτι.

9. Καθοδήγηση

Πάντα ξέρουν κάτι σωστό να μας πούνε ή να κάνουν για να μας ανακουφίσουν από προβλήματα και ανησυχίες, αλλά και να μας καθοδηγήσουν, όταν έχουμε χάσει το δρόμο μας.

10. Συγχωρούν και ξεχνούν

Όλα τα αδέρφια τσακώνονται κατά καιρούς. Όμως, και οι δύο πλευρές ξέρουν ότι κανένα σημαντικό ή ασήμαντο ζήτημα δεν θα σταθεί ποτέ εμπόδιο στην ιδιαίτερη αυτή σχέση τους και αυτό είναι το πολυτιμότερο συναίσθημα απ’ όλα.

keepinspiring.me/enallaktikidrasi.com

Μαρία Κορακά
Ψυχολόγος – ΨυχοΘεραπεύτρια | Κοινωνική Λειτουργός | Θεραπεύτρια Ζευγαριού & Οικογένειας
Ιδρύτρια Έκφραση Ψυχής – Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας για Ενήλικες & Εφήβους
Βουραϊκού 2 (Πελεκανέικα) – Πάτρα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6974 349 109