Γονείς: Τα παιδιά ΔΕΝ ήρθαν σε αυτό τον κόσμο για να ικανοποιήσουν τη δική σας ματαιοδοξία | Psychologos-MariaKoraka.Gr

Γονείς: Τα παιδιά ΔΕΝ ήρθαν σε αυτό τον κόσμο για να ικανοποιήσουν τη δική σας ματαιοδοξία | Psychologos-MariaKoraka.Gr

Τα παιδιά δεν είναι αξεσουάρ, ούτε σκέτα φερέφωνα των επιθυμιών των γονιών τους. Έρχονται δια μέσου των γονιών τους , αλλά η ζωή τους είναι δική τους. Είναι υπάρξεις ξεχωριστές που θα έχουν τη δική τους μοναδική πορεία μέσα στη ζωή.
Είναι παράλογο κάποιος να φέρνει ένα παιδί στον κόσμο επειδή λαχταράει να δει ότι πετυχαίνει τα δικά του όνειρα που έμειναν απραγματοποίητα ή ημιτελή. Ένα παιδί έρχεται στον κόσμο από αγάπη και μυείται στην ελεύθερη βούληση και την αυτονομία.
Με λυπεί να βλέπω παιδιά τόσο μικρής ηλικίας , όταν δεν έχουν και ιδιαίτερο ταλέντο στο αντικείμενο που διαγωνίζονται, να γίνονται βορά σε μία ανάλγητη τηλεοπτική αρένα απλά και μόνο για να τραφεί η ματαιοδοξία των γονιών τους. Το κοριτσάκι έξι ετών που τραγουδάει, το κοριτσάκι μοντέλο των οκτώ ετών που η αθωότητα και αγνή ομορφιά της παιδικότητες κρύβεται κάτω από βαψίματα και ρίμελ. Παιδιά που υποβάλλονται από τόσο μικρή ηλικία να αποδείξουν ότι κάτι είναι , χάνοντας το βασικότερο: την ομορφιά της παιδικότητας.
Όλοι ξέρουμε ότι η τηλεόραση είναι σκληρή και , πολλές φορές, δε λυγίζει ούτε ευαισθητοποιείται απέναντι σε ένα τόσο μικρό παιδί. Ένα παιδάκι μπορεί εύκολα να ζαλιστεί τόσο πολύ από τα φώτα της δημοσιότητας , αλλά και να πληγωθεί οικτρά όταν αυτά σβήσουν ή το αντιμετωπίσουν ειρωνικά και απορριπτικά.
Γονείς, τα παιδιά δεν είναι αξεσουάρ. Δεν ήρθαν σε αυτό τον κόσμο για να ικανοποιήσουν τη δική σας ματαιοδοξία, αλλά για να ζήσουν ελεύθερα. Προστατεύστε τα από άσκοπες προβολές και δοκιμασίες. Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά σας να χάσουν την παιδικότητά τους, αλλά να τη ζήσουν με όλο τους το είναι.

maria skambardoni – healingeffect.gr

***
Μαρία Κορακά 
Ψυχολόγος – ΨυχοΘεραπεύτρια | Κοινωνική Λειτουργός | Θεραπεύτρια Ζευγαριού & Οικογένειας 
Έκφραση Ψυχής – Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας για Ενήλικες & Εφήβους
Βουραϊκού 2 (Πελεκανέικα) – Πάτρα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6974 349 109