Κάποτε Οι Μακροχρόνιες Σχέσεις Ήταν Δεδομένες Σήμερα Είναι Δυσεύρετες | Συμβουλευτική & ΨυχοΘεραπεία

Κάποτε Οι Μακροχρόνιες Σχέσεις Ήταν Δεδομένες Σήμερα Είναι Δυσεύρετες | Συμβουλευτική & ΨυχοΘεραπεία

Τι συμβαίνει στα άτομα μιας μακροχρόνιας σχέσης;

Κάποτε οι μακροχρόνιες σχέσεις ήταν δεδομένες. Σήμερα είναι δυσεύρετες. Ενώ όλοι επιθυμούν μια μακροχρόνια σχέση, εντούτοις οι περισσότεροι είναι ελάχιστα προετοιμασμένοι για να προσαρμοστούν σε μια τέτοια. Η ελευθερία των τελευταίων ετών αποτέλεσε ένα αναγκαίο πολιτισμικό άλμα αλλά οδήγησε περισσότερους ανθρώπους στη μοναξιά. Ίσως είναι η κακή χρήση της ελευθερίας, ίσως ότι οι άνθρωποι δεν αγωνίζονται πια το ίδιο όπως παλιά. Και όταν λέμε δεν αγωνίζονται δεν εννοούμε για να αλλάξουν τον άλλον αλλά για να αλλάξουν οι ίδιοι. Διότι εάν σε μία σχέση και τα δύο άτομα βελτιώνονται, τότε μοιραία το ίδιο θα συμβεί και στη σχέση τους.

Επικοινωνείτε τηλεπαθητικά

Σε μία μακροχρόνια σχέση, το ζευγάρι επικοινωνεί σχεδόν τηλεπαθητικά μεταξύ του. Γνωρίζουν τόσο καλά ο ένας τον άλλον που κάποιες φορές δεν χρειάζεται καν να μιλήσουν- ένα απλό βλέμμα αρκεί για να συνεννοηθούν. Είναι ένα από τα «μαγικά» πράγματα των μακροχρόνιων σχέσεων που μέχρι να ζήσετε, δεν το πιστεύετε.

Ξεδιπλώνετε όλα σας τα …χαρτιά

Ο σύντροφός σας είναι ίσως το μοναδικό άτομο που ξέρει τόσα για σας και που του εμπιστεύεστε τα πάντα για τη ζωή σας. Είναι ταυτόχρονα ο φίλος, ο αδελφός και ο άνθρωπός σας. Τα υπόλοιπα λόγια είναι περιττά!

Εξελίσσεστε μαζί

Ένα ζευγάρι που είναι χρόνια μαζί σημαίνει ότι εξελίσσεται και μαζί. Δεν βαλτώνει και δεν επαναπαύεται σε καταστάσεις που απλώς το βολεύουν. Και αυτό γιατί συνειδητοποιούν και οι δύο ότι οι ανάγκες και τα θέλω και των δύο είναι το ίδιο σημαντικά, αν θέλουν να πάνε μπροστά ως προσωπικότητες αλλά και ως ζευγάρι.

Αποκτάτε υπερβολική οικειότητα

Με την πάροδο του χρόνου, οι ντροπές ανάμεσα στο ζευγάρι εξαφανίζονται! Αφήνετε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή, κυκλοφορείτε με τρύπιες και πρόχειρες πυτζάμες μέσα στο σπίτι και πλέον δεν αισθάνεστε άσχημα αν… μυρίζετε λίγο περίεργα μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Θα τολμούσατε να κάνετε κάτι από αυτά στην αρχή της σχέσης σας; Μάλλον όχι! Το πιθανότερο είναι να μην πιστεύατε ούτε και εσείς ότι θα καταλήγατε έτσι.

και έχετε τα «δικά» σας αστεία…

Με το πέρασμα του χρόνου, εκτός από έναν δικό σας κώδικα επικοινωνίας, αποκτάτε και τα δικά σας, τα «μεταξύ» σας αστεία. Μπορεί να είναι μία ατάκα που λέτε μεταξύ σας ή ένα αστείο σκηνικό που θυμάστε από τις διακοπές σας, που δεν πρόκειται να καταλάβει κανένας άλλος, ακόμα και αν του τα εξηγήσετε.

…αλλά μαλώνετε σχεδόν κάθε μέρα

Στην αρχή μιας σχέσης, και οι δύο κάνουν παραχωρήσεις και συμβιβασμούς για να κερδίσουν το άλλο τους μισό. Καθώς περνάει ο καιρός, όμως, θεωρούν ο ένας τον άλλο δεδομένο και έτσι αρχίζει να υπερισχύει ο χαρακτήρας του καθενός, με αποτέλεσμα οι προστριβές μεταξύ τους να αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

και σκέφτεστε συχνά πώς θα ήταν η ζωή σας αν χωρίζατε,

Σε μία σχέση που κρατάει χρόνια, η σκέψη του χωρισμού είναι πολύ συχνή ! Η ψυχολογική κούραση, οι συχνοί καβγάδες και η καθημερινή τριβή πολλές φορές κάνει τα ζευγάρια να σκεφτούν το οριστικό τέλος της σχέσης τους. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τουλάχιστον ένας από τους δύο θα σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε επιλέξει κάποιον άλλο σύντροφο ή αν θα ήταν καλύτερα να χωρίσει. Τελικά, ακόμα και να το ξεστομίσει κάποιος από τους δύο, το παίρνει αμέσως πίσω!

γιατί το σεξ περνάει από διάφορες φάσεις

Το σεξ δοκιμάζεται συνεχώς σε μία σχέση και στις περισσότερες περιπτώσεις, περνάει από διαφορετικές φάσεις. Όταν είναι καλό, είναι τόσο καλό που σας παίρνει το μυαλό. Όταν είναι κακό, καταλήγει να γίνεται μία αγγαρεία ή να μην γίνεται… καθόλου!

και πολλά πράγματα πάνω του σας εκνευρίζουν

Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια με τον σύντροφό σας, τον έχετε μάθει απ’ έξω και ανακατωτά! Όλα όσα σάς φαίνονταν χαριτωμένα στην αρχή, τώρα μπορεί να τα βρίσκετε κάτι παραπάνω από ανυπόφορα: οι μικρές σκηνές ζηλοτυπίας, η επιμονή του, η ακαταστασία του… Μήπως όμως όλα αυτά είναι «μικρά« σε σχέση με όσα σάς έχει προσφέρει;

Οι μακροχρόνιες σχέσεις αποτελούν μία πρόκληση. Μόλις αφήσετε τον εαυτό σας να ζήσει και να εκτιμήσει αυτό που έχει, θα καταλάβετε ότι όλα τα αρνητικά της στοιχεία έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Θυμηθείτε τις συγκινήσεις, τα δάκρυα χαράς και το γέλιο που σας χάρισε και σας χαρίζει καθημερινά ο σύντροφός σας και αναλογιστείτε πόσο πιο δυνατή βγήκε η σχέση σας μέσα από όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που περάσατε μαζί! Τελικά, δεν θα αλλάζατε ούτε στιγμή…

enallaktikidrasi.com//текстыпесни.рф