Να ακούτε την καρδιά σας, να εμπιστεύεστε την εσωτερική σας φωνή. | Psychologos-MariaKoraka.Gr

Να ακούτε την καρδιά σας, να εμπιστεύεστε την εσωτερική σας φωνή. | Psychologos-MariaKoraka.Gr

Ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας, συνήθιζε να κάθεται σε ένα παγκάκι στον κήπο του σπιτιού του και να μιλάει μόνος. Συνήθιζε να λέει: “Να ακούτε, καλοί μου άνθρωποι, την καρδιά σας. Να μην την κλειδώνετε σε ένα συρτάρι και πετάτε το κλειδί μακριά σας. Κι εγώ πολλές φορές, θα ήθελα να γυρίσω το χρόνο πίσω, να την είχα ακούσει περισσότερο.

Τη λογική άκουσα, όταν άφησα τη σχολή υποκριτικής που ήθελα τόσο πολύ. Άκουσα τη λογική που μου έλεγε πως έπρεπε να μην προσπαθήσω ξανά και να βρω δουλειά. Άφησα αυτή την επιθυμία να φωλιάσει μέσα μου και έτσι δεν έμαθα ποτέ αν θα μπορούσα να τα έχω καταφέρει. Αυτή η αμφιβολία δεν έφυγε ποτέ από μέσα μου.

Τη λογική μου άκουγα τόσα χρόνια και μισούσα εκείνους που με πλήγωσαν. Δηλητηρίαζα την ψυχή μου με βλαπτικά συναισθήματα και τη βύθιζα μέσα στην κακία που την έτρωγε σαν σαράκι.

Αν είχα ακούσει περισσότερο την καρδιά μου, θα αγαπούσα περισσότερο, μη σκεπτόμενος τη συμπεριφορά του άλλου. Αν είχα ακούσει την καρδιά μου, θα συγχωρούσα πιο εύκολα και θα απελευθερωνόμουν πιο γρήγορα.

Αν την είχα λάβει περισσότερο υπόψη μου, θα ήμουν πιο γαλήνιος μέσα μου, πιο ευτυχισμένος. Άκουγα τη στείρα λογική που μου υπαγόρευε να μισώ όποιον με πληγώνει, να μη δίνω ευκαιρίες, να μην εμπιστεύομαι.

Τη λογική άκουσα και δεν μίλησα ποτέ ανοιχτά στο πρόσωπο που αγάπησα, η καρδιά μου ψιθύριζε μέσα μου να μιλήσω ανοιχτά, να εκφράσω αυτό που αισθάνομαι. Δεν την άκουσα γι’ ακόμα μία φορά, άφησα την προοπτική να γίνω ευτυχισμένος να πάει χαμένη και δεν εκμεταλλεύτηκα μία ευκαιρία που μου δόθηκε.

Γι’ αυτό, μιλάω σε εσάς, καλοί μου άνθρωποι. Να ακούτε την καρδιά σας, να εμπιστεύεστε την εσωτερική σας φωνή. Ακόμα και αν όλα στραβώσουν, δε θα μείνετε όλη σας τη ζωή με τόσα αναπάντητα ερωτήματα, θα ξέρετε πως έχετε προσπαθήσει. Να ακούτε την καρδιά σας, να δίνετε χώρο στο σώμα και το πνεύμα σας. Αν είσαι ανόητος και την ακούς, θα γίνεις ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο’’.

enallaktikidrasi.com/maria skapardoni

~~{}~~
Μαρία Κορακά 
Ψυχολόγος – ΨυχοΘεραπεύτρια | Κοινωνική Λειτουργός | Θεραπεύτρια Ζευγαριού & Οικογένειας
Έκφραση Ψυχής – Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας για Ενήλικες & Εφήβους
Βουραϊκού 2 (Πελεκανέικα) – Πάτρα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6974 349 109