Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν αυτό που επιθυμούν είναι ότι σκέφτονται περισσότερο αυτό που δε θέλουν. | Psychologos-MariaKoraka.Gr

Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν αυτό που επιθυμούν είναι ότι σκέφτονται περισσότερο αυτό που δε θέλουν. | Psychologos-MariaKoraka.Gr

Ιδού το πρόβλημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται αυτό που δεν θέλουν, και μετά αναρωτιούνται γιατί τους προκύπτει διαρκώς.  – Τζόν Άσαραφ

Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν αυτό που επιθυμούν είναι ότι σκέφτονται περισσότερο αυτό που δε θέλουν παρά αυτό που θέλουν. Αφουγκραστείτε τις σκέψεις σας και ακούστε τα λόγια που αρθρώνετε. Ο νόμος είναι απόλυτος και δεν αφήνει περιθώρια λάθους.

Μια επιδημία χειρότερη απ’ όλες τις συμφορές που έπληξαν κατά καιρούς την ανθρωπότητα μαίνεται εδώ και αιώνες. Είναι η επιδημία του « Δε Θέλω». Οι άνθρωποι διατηρούν την επιδημία ζωντανή όταν σκέφτονται, μιλούν και συμπεριφέρονται αρνητικά, εστιάζοντας σε αυτά που «δε θέλουν». Τούτη όμως είναι η γενιά που θα αλλάξει την Ιστορία, γιατί εμείς λαμβάνουμε τη γνώση που θα μας απελευθερώσει και θα μας απαλλάξει από την επιδημία! Η αρχή θα γίνει με Εσάς. Εσείς θα είστε οι πρωτοπόροι σ’ αυτό το κίνημα της νέας σκέψης με το να σκέφτεστε και να μιλάτε γι’ αυτά που θέλετε. Τόσο απλά.

Ο νόμος της έλξης αδιαφορεί για το αν εσείς εκλαμβάνετε κάτι ως καλό ή κακό, για το αν το θέλετε ή δεν το θέλετε. Το μόνο που κάνει είναι να ανταποκρίνεται στις σκέψεις σας. Έτσι, λοιπόν, αν εσείς βλέπετε μπροστά σας ένα βουνό από χρέη και νιώθετε απαίσια, αυτό είναι το σήμα που εκπέμπετε στο Σύμπαν: «Νιώθω πραγματικά πολύ άσχημα για τα χρέη μου». Λέγοντας αυτό απλά το επιβεβαιώνετε στον εαυτό σας. Το αισθάνεστε σε κάθε επίπεδο της ύπαρξής σας. Και αυτό θα εξακολουθήσετε να λαμβάνετε, επαυξημένο και ενισχυμένο.  – Μπόμπ Ντόιλ

Ο νόμος της έλξης είναι ένας φυσικός νόμος. Είναι απρόσωπος και δε διακρίνει καλά ή κακά πράγματα. Λαμβάνει τις σκέψεις σας και τις αντανακλά πάνω σας ως εμπειρία ζωής – της δικής σας ζωής. Πολύ απλά, ο νόμος της έλξης σας επιστρέφει αυτό που σκέφτεστε, ό,τι κι αν είναι.

Στην πραγματικότητα, ο νόμος της έλξης είναι υπάκουος. Όταν σκέφτεστε αυτό που θέλετε και εστιάζετε πάνω του με όλες τις δυνάμεις, ο νόμος της έλξης θα σας δώσει ακριβώς αυτό που επιθυμείτε, κάθε φορά. Όταν εστιάζετε σε αυτά που δε θέλετε – «Δε θέλω ν’ αργήσω, δε θέλω να αργήσω»-, ο νόμος της έλξης δεν ακούει ότι δεν το θέλετε. Υλοποιεί όσα σκέφτεστε, και αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει. Ο νόμος της έλξης δε μεροληπτεί υπέρ του «θέλω» ή του «δε θέλω». Όταν εστιάζετε σε κάτι, ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό, ουσιαστικά του ζητάτε να υλοποιηθεί.  – Λίζα Νικόλς

Όταν επικεντρώνετε τις σκέψεις σας σε κάτι που θέλετε και εμμένετε σ’ αυτό, εκείνη τη στιγμή καλείτε το επιθυμητό χρησιμοποιώντας την ισχυρότερη δύναμη που υπάρχει στο Σύμπαν. Ο νόμος της έλξης δε λειτουργεί υπολογίζοντας στην εξίσωση τα «μή», τα «όχι» και τα «δεν»  ή οποιεσδήποτε άλλες αρνητικές λέξεις. Καθώς εσείς αρθρώνετε αρνητικές λέξεις, να τι λαμβάνει ο νόμος της έλξης:

«Δε θέλω να λεκιάσω το ρούχο μου»–>«Θέλω να λεκιάσω το ρούχο μου και να συνεχίσω να το λεκιάζω».

«Δε θέλω ένα αποτυχημένο κούρεμα»–> «Θέλω αποτυχημένα κουρέματα».

«Δε θέλω να καθυστερήσω»–>«Θέλω να καθυστερώ».

«Δε θέλω να μου φερθεί με αγένεια αυτός ο άνθρωπος»–>«Θέλω να μου φερθεί με αγένεια, και έτσι να μου φέρονται και οι άλλοι».

«Δε θέλω ο υπεύθυνος κρατήσεων του εστιατορίου να δώσει το τραπέζι μας»–>«Θέλω οι υπεύθυνοι κρατήσεων των εστιατορίων να δίνουν το τραπέζι μας».

«Δε θέλω να με χτυπήσουν αυτά τα παπούτσια»–> «Θέλω να με χτυπούν τα παπούτσια».

«Δεν μπορώ να διεκπεραιώσω τόση δουλειά»–> «Θέλω περισσότερη δουλειά απ’ όση μπορώ να διεκπεραιώσω».

«Δε θέλω να κολλήσω γρίπη»–>«Θέλω να κολλήσω γρίπη και άλλα μικρόβια».

«Δε θέλω διαφωνίες»–> «Θέλω περισσότερες διαφωνίες».

«Μη μου μιλάς έτσι»–> «Θέλω να μου μιλάς έτσι, και μ’ αυτό τον τρόπο θέλω να μου μιλούν και οι άλλοι».

Ο νόμος της έλξης σας δίνει αυτό που σκέφτεστε – τελεία και παύλα!

Ο νόμος της έλξης είναι πάντα έτοιμος να εφαρμοστεί, είτε πιστεύετε στην ύπαρξή του και τον κατανοείτε είτε όχι. – Μπόμπ Πρόκτορ

Ο νόμος της έλξης είναι ο νόμος της δημιουργίας. Η κβαντική φυσική μας λέει ότι ολόκληρο το Σύμπαν προήλθε από τη σκέψη! Δημιουργείτε τη ζωή σας με όχημα τις σκέψεις σας και το νόμο της έλξης, και όλοι οι υπόλοιποι κάνουν ακριβώς το ίδιο. Ο νόμος δεν εφαρμόζεται μόνο όταν έχετε επίγνωση της λειτουργίας του. Ήταν ανέκαθεν σε εφαρμογή στη ζωή σας και στη ζωή κάθε ανθρώπινου όντος, από καταβολής κόσμου. Όταν αποκτήσετε συνείδηση αυτού του σπουδαίου νόμου, θα αποκτήσετε συνείδηση του πόσο εκπληκτικά ισχυροί είστε. Τόσο ισχυροί, ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε τη ζωή σας με τη ΣΚΕΨΗ.

Τίθεται σε εφαρμογή όσο σκέφτεστε. Όταν οι σκέψεις σας τρέχουν, ο νόμος της έλξης εφαρμόζεται. Όταν σκέφτεστε το παρελθόν, ο νόμος της έλξης μπαίνει σε εφαρμογή. Όταν σκέφτεστε το παρόν ή το μέλλον, ο νόμος της έλξης μπαίνει σε εφαρμογή. Πρόκειται για μια διαδικασία σε συνεχή εξέλιξη. Δεν μπορείτε να τη σταματήσετε προσωρινά, ούτε να την παύσετε. Βρίσκεται σε αέναη κίνηση, όπως ακριβώς και οι σκέψεις σας. – Λίζα Νικόλς

Είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, τον περισσότερο καιρό σκεφτόμαστε, Όταν μιλάτε ή ακούτε κάποιον, σκέφτεστε. Όταν διαβάζετε εφημερίδα ή βλέπετε τηλεόραση, σκέφτεστε. Όταν ετοιμάζεστε το πρωί, σκέφτεστε. Για πολλούς από εμάς, η μόνη ώρα που δεν σκεφτόμαστε είναι η ώρα του ύπνου – ωστόσο, οι ελκτικές δυνάμεις εξακολουθούν να λειτουργούν με βάση τις τελευταίες σκέψεις που κάναμε προτού κοιμηθούμε. Φροντίστε οι τελευταίες σκέψεις σας πριν από τον ύπνο να είναι καλές.

Η δημιουργία είναι αέναη διαδικασία. Κάθε φορά που ένα άτομο κάνει μια σκέψη ή χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο, χρονικά παρατεταμένο τρόπο σκέψης, βρίσκεται στη διαδικασία της δημιουργίας. Από αυτές τις σκέψεις κάτι θα υλοποιηθεί.–  Μάϊκλ Μπερνάρντ Μπέκγουιθ

Αυτό που σκέφτεστε αυτή τη στιγμή δημιουργεί τη μελλοντική ζωή σας. Δημιουργείτε τη ζωή σας με τις σκέψεις σας. Και επειδή σκέφτεστε διαρκώς, δημιουργείτε διαρκώς. Αυτό που σκέφτεστε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, αυτό στο οποίο εστιάζετε τις σκέψεις σας, αυτό θα μορφοποιηθεί ως η ζωή σας.

Όπως και σε όλους τους φυσικούς νόμους, έτσι και στο νόμο της έλξης ενυπάρχει το στοιχείο της αρτιότητας. Εσείς δημιουργείτε τη ζωή σας. Οι σκέψεις είναι σπόροι, και η σοδειά που θα δρέψετε θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των σπόρων αυτών. Αν μεμψιμοιρείτε, ο νόμος της έλξης θα φέρει δυναμικά στη ζωή σας περισσότερους λόγους για να μεμψιμοιρείτε.

Αν ακούτε κάποιον άλλο να μεμψιμοιρεί και εστιάσετε σ’ αυτό, εκφράζοντας τη συμπαράστασή σας, συμφωνώντας μαζί του, την ίδια εκείνη στιγμή προσελκύετε πάνω σας περισσότερους λόγους για μεμψιμοιρία.

Ο νόμος απλώς αντανακλά και σας αποδίδει αυτό ακριβώς στο οποίο επικεντρώσατε τις σκέψεις σας. Με τούτη την ισχυρή γνώση μπορείτε να αλλάξετε εκ βάθρων τις συνθήκες και τα δεδομένα της ζωής σας, όποια και αν είναι αυτά, αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεστε.

Κρατάτε τη ζωή σας στα χέρια σας. Όπου και αν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, ό,τι και αν σας έχει συμβεί, μπορείτε να αρχίσετε συνειδητά να επιλέγετε τις σκέψεις σας και να αλλάξετε τη ζωή σας. «Απελπιστικές καταστάσεις» δεν υπάρχουν. Οι συνθήκες της ζωής σας, στο σύνολό τους, μπορούν να αλλάξουν!

xamogelastos.blogspot.com

~~{}~~
Μαρία Κορακά 
Ψυχολόγος – ΨυχοΘεραπεύτρια | Κοινωνική Λειτουργός | Θεραπεύτρια Ζευγαριού & Οικογένειας
Έκφραση Ψυχής – Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας για Ενήλικες & Εφήβους
Βουραϊκού 2 (Πελεκανέικα) – Πάτρα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6974 349 109