Ράψε στα μέτρα σου το κοστούμι της ζωής σου. | Psychologos-MariaKoraka.Gr

Ράψε στα μέτρα σου το κοστούμι της ζωής σου. | Psychologos-MariaKoraka.Gr

Ωραία είναι η ζωή φίλε μου. Φτάνει να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

Αγάπησε τον εαυτό σου. Αναγνώρισε τις αδυναμίες  και τα λάθη σου. Συμβιβάσου με  τις ατέλειες και τα ελαττώματα σου. Συμβίωσε με τις αδυναμίες σου. Μάθε να συγχωρείς τα λάθη σου. Αποδέξου αυτό που είσαι. Μην προσπαθείς να γίνεις αυτό που δεν μπορείς.

Βάλε στόχους στην ζωή σου. Χάραξε τη δική σου πορεία για να τους πετύχεις. Πορεύσου στον δρόμο που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία τους. Μην αποπροσανοτολίζεσαι από ξένες επεμβάσεις. Μη χάνεσαι σε χρονοβόρες διαδρομές.

Γνώρισε εσένα.  Αναγνώρισε αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις. Άλλαξε αυτά που μπορείς. Μάθε να ξεχωρίζεις τη διαφορά. Βελτίωσε τις κακές και αναδίπλωσε τις καλές πτυχές του χαρακτήρα σου. Εκτίμησε την αξία σου και λάτρεψε τη μοναδικότητα σου.

Δάμασε τα πάθη σου. Δοκίμασε την υπομονή και το κουράγιο σου. Χαλιναγώγησε το θυμό σου. Μη χάνεις την Ψυχραιμία σου. Μην παρεκτρέπεσαι σε επικίνδυνες στροφές. Μη βαδίζεις σε άγνωστα μονοπάτια.

Ελευθέρωσε το πνεύμα και την ψυχή σου. Αφέσου στη δίνη των συναισθημάτων σου. Συγκλονίσου απο την έντασή τους. ‘Ασε τη δύναμή τους να σε συνταράξει. Πλημμύρισε την ύπαρξή σου από τον ωκεανό τους.

Ζήσε. Μπες στο βαγόνι της ζωής σου και απόλαυσε την θέα. Μη σταματάς μπροστά στη μικρότητα του κόσμου. Μην κάνεις στάση σε έρημους και ανώφελους σταθμούς. Μην αφήνεις τίποτα να σε αποσπάσει από την πορεία σου.

Ηρέμησε την ύπαρξή  σου. Επεδίωξε την ψυχική σου γαλήνη. Ανακάλυψε την πνευματική σου ηρεμία. Βρες την ψυχοσωματική σου ισορροπία. Μην αγχώνεσαι με λεπτομέρειες. Μην στεναχωριέσαι με μικρότητες.

Ικανοποίησε τις δικές σου ανάγκες. Θέσε πάνω από όλα τις δικές σου επιθυμίες. Δώσε  προταιραιότητα στα θέλω σου. Να είσαι πάντα η επιλογή σου και όχι η ανάγκη σου. Μην σκορπίζεσαι. Μην δανείζεσαι. Μην αναλώνεσαι σε ξένα μονοπάτια. Μην περπατάς σε  αλλότριους δρόμους.

Κράτησε στη ζωή σου μόνο τα θετικά. Απόβαλε την ασχήμια. Να είσαι πάντα αισιόδοξος Κάνε όμορφες σκέψεις, μεγάλα όνειρα. Κλείσε την πορτα της ύπαρξης σου και άφησε έξω ότι σε πονά. Γέμισε την οντότητα σου από θετική ενέργεια και ανθρώπους.

Λύσε τα σχοινιά που σε κρατάνε δεμένο στο παρελθόν σου. Τρέξε ελεύθερη από τα δεσμά σου στο μέλλον. Μη μένεις κολλημένος σε τοξικούς ανθρώπους και ψυχοφθόρες καταστάσεις. Μη δένεσαι με ποταπούς ανθρώπους και ψυχοφθόρες καταστάσεις.

Μοιράσου τις όμορφες στιγμές με ανθρώπους που αγαπάς. Δημιούργησε μαζί τους ωραίες αναμνήσεις. Ανέπνευσε με τις στιγμές που σου δίνουν. Δώσε τους στιγμές για να αναπνέουν. Άσε τους να ομορφύνουν τη ζωή σου και ομόρφυνε την δική τους.

Νίκησε τους φόβους σου.  Κοίταξε κατάματα ότι σε τρομάζει. Πάλεψε μαζί του μέχρι να το αποβάλεις απο την ύπαρξη σου. Αντιμετώπισε το με θάρρος και τόλμη. Μην αφήσεις ό,τι σε τρώει να χορτάσει.

Ξέχασε ότι σε πονάει. Διέγραψε τα άσχημα από το μυαλό σου. Ξέγραψε ότι σε πρόδωσε. Σβήσε ότι σε πλήγωσε και προχώρα. Μην κάνεις πισωγυρίσματα. Μην μένεις στάσιμος. Φρόντισε να τερματίζεις πρώτος στην κούρσα της ζωής σου.

Οριοθέτησε τις αντοχές σου. Επαναπροσδιόρισε τα όριά σου. Καθόρισε τα σύνορα της ύπαρξης σου. Μην εξευτελίζεσαι. Μην υποβιβάζεις τον εαυτό σου με τις πράξεις σου. Να μην τον μειώνεις με την συμπεριφορά σου. Να κρατήσεις τον πήχη της αξιοπρέπειας σου ψηλά.

Πάλεψε για τα πιστεύω σου. Αγωνίσου για τις απόψεις σου. Υπερασπίσου το δίκαιό σου. Μην παραδίνεις τα όπλα. Μη σταματάς ποτέ να μάχεσαι. Όσες μάχες και να χάσεις στο τέλος θα κερδίζεις πάντα τον πόλεμο.

Ράψε στα μέτρα σου το κοστούμι της ζωής σου. Φόρεσε το και σεργιάνισε στους δρόμους αυτού του κόσμου περήφανα. Μην το βγάζεις σε φτηνά πανηγύρια. Μην το αφήνεις να τσαλακωθεί στην κοσμοσυρροή. Μην το περιφέρεις  σε άσκοπα γλέντια.

Σεβάσου εσένα για να σε σεβαστούν οι γύρω σου. Μην επιδέχεσαι μειώσεις στην αξιοπρέπεια σου. Μην κάνεις εκπτώσεις στις αρχές σου. Μην συμβιβάζεις  το ήθος και το επίπεδο σου. Μην αναθεωρείς την αυτοεκτίμησή σου.

Τόλμησε να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα. Να εκπληρώσεις τους στόχους σου. Να πετύχεις τους σκοπούς σου. Και να είσαι πάντα έτοιμος να πληρώσεις το τίμημα που θα σε φέρει πιο κοντά τους. Όσο ακριβό και αν είναι.

Υπέκυψε στις επιθυμίες σου. Υποτάξου στις ορμές της οντότητας σου. Προσπάθησε να τις εκπληρώσεις όλες. Μην αφήσεις απωθημένα και μην μετανιώνεις ποτέ για τις επιλογές σου. Το ήθελες, το ένιωθες, το έκανες, τέλος.

Φρόντισε την ψυχή σου. Μην τη σπαταλάς αλόγιστα. Μην την υποβάλλεις σε κακώσεις. Μην την χαραμίζεις. Κράτησε την καθαρή και αμόλυντη από την ασχήμια. Διατήρησε την ομορφιά της μέσα στην υποκρισία.  Διαφύλαξε την αγνότητα της μέσα στο ψέμα και την κακία.

Χαμογέλα από καρδιάς. Γέλα μέσα από την ψυχή σου. Να είσαι αυθεντικός σε ότι νιώθεις. Να είσαι ειλικρινείς σε ότι αισθάνεσαι. Να έχεις λάβαρο την αλήθεια  να σε καθοδηγά σε ότι κάνεις.

Ψάξε μέσα σου να βρεις ό,τι ζητάς. Μην περιμένεις από τους άλλους να σου το προσφέρουν.  Μην το ζητιανεύεις σε κλεμμένες αγκαλιές. Mην το γυρεύεις σε πρόσκαιρες συντροφιές.

Ωραία είναι η ζωή φίλε μου. Φτάνει να ανακαλύψεις τον εαυτό σου. Μόνο τότε θα βρεις το νόημά της. Γιατί μόνο εσύ μπορείς να σε κάνεις ευτυχισμένο.

 

Litsa Philippou/Anapnoes.Gr

***

Μαρία Κορακά
Ψυχολόγος – ΨυχοΘεραπεύτρια | Κοινωνική Λειτουργός | Θεραπεύτρια Ζευγαριού & Οικογένειας
Έκφραση Ψυχής – Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας για Ενήλικες & Εφήβους
Βουραϊκού 2 (Πελεκανέικα) – Πάτρα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6974 349 109